Igazán karácsonyi desszert, csoki imádóknak kötelező darab! Fémdobozban kb. 1 hétig eláll, így akár ma is elkészíthetitek. 😉
Férj kérésére készültek a kollégáinak ezek a pöfik, ami személyes kedvenceim, készült már natúr és kókuszos kivitelben is, ezúttal pedig kandírozott naranccsal. Remélem annyira ízlett a kollégáknak is, mint nekünk. 🙂
Fentebb írtam, hogy 1 hétig eltartható, diétázók ne egyenek belőle, csoki imádók annál inkább. 🙂
Hozzávalók
15 dkg étcsokoládé
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 tk sütőpor
csipet só
8 dkg vaj/margarin
10-15 dkg cukor
5 dkg kandírozott narancshéj
1 db tojás
2 evőkanál tej
kristálycukor (hempergetni)
porcukor (hempergetni)
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és félretesszük, hogy lehűljön. A narancshéjat késes aprítóba tesszük, és apóra daráljuk (vagy éles késsel vágódeszkán felaprítjuk).
A lisztet a kakaóval, a sütőporral, a csipet sóval összekeverjük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáütjük a tojást, ezzel is kikeverjük. Beleforgatjuk a kandírozott narancsot és a lisztes keveréket, az olvasztott, de már nem forró csokoládét, és hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet is. Alaposan összekeverjük. Ha összeállt a massza, fóliába csomagoljuk, és minimum(!) 2 órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy megkeményedjen a massza.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát feldaraboljuk (kissé kemény lesz, de ez a jó, így nem fog szétfolyni sütés közben!), majd kb. diónyi gombócokat gyúrunk. A golyókat meghempergetjük kristálycukorban, majd alaposan porcukorban (nem kell spórolni!). Ezután sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 12 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt ilyen szépen kilapulnak, és megrepedeznek. Forrón még kicsit lány a tészta, de ahogy hűl, úgy áll össze. Ezért hagyjuk a tepsin kissé hűlni, mielőtt hozzányúlunk. Jó sütögetést! 🙂
Facebook-on ITT találtok, ha keresnétek! 🙂
Több ezer szuper recept a Receptneked.hu oldalon, érdemes benézni oda is! 😉