A cím nem hatásvadász, a süti tényleg rendkívül puha, omlós, még másnap, sőt harmadnap is. 🙂 A gyerekek egyik kedvence, készült már kakaósan is, de most épp nektarinnal gazdagítottam…
A recept még az “ősidőkből” való. 🙂 Ami ezúttal röpke 5-7 évet jelent, amikor még Kata a “tanyán” megosztotta velünk a legjobb kuglóf receptjét. És tényleg szuper jó. Egy bögre tej, egy kis házi lekvár mindig szuper kísérője tud lenni, de önmagában is isteni, nem az a fojtogatós fajta. 😉 Bonnietól vettem át ezúttal az arányokat (ő is Katától tanulta), ő csokimázzal borította be, nyilván az is jól áll neki. 😉
Hozzávalók
20 dkg finom liszt
20 dkg cukor
0,5 csomag sütőpor
4 tojás
1 csipet só
1 dl étolaj
1 dl tej
3-4 db nektarin
liszt, vaj a forma kikenéséhez
porcukor a szóráshoz
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk felváltva a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az étolajat. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy kuglóf formát kikenünk vajjal, majd vékonyan beszórjuk liszttel. A tésztát beleöntjük, megszórjuk felkockázott nektarinnal, egy fakanál végével kicsit lentebb nyomkodjuk.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 40-50 perc, sütőtől függően.) A formában hagyjuk legalább langyosra hűlni (fontos, különben szétesik a kuglóf), majd kissé meglazítjuk, és egy tálra borítjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Facebook-on is megtalálsz, keress itt:
Még sok-sok szuper receptre bukkanhatsz itt is: