Nincs benne liszt, nincs benne tej, mégis nagyon finom, lágy, és a kókusztejtől igazán különleges. Palacsinta-rajongó kisfiam egymás után tolta be őket uzsonnára. 🙂
Természetesen a cukor is kiváltható más édesítőszerrel, és akkor aztán végképp lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük. (Jó, jó, tudom, a zabbal is vigyázni kell, de ez most más téma….)
Készült már máskor is zab(os) palacsinta, de akkor mindig csak a liszt egy részét cseréltem le. Most viszont célom volt, hogy egyáltalán ne használjak benne lisztet. És kókusztej is volt a kamrapolcon, egész “baráti” áron szereztem, ideje volt kipróbálni, mert ezidáig nem volt még szerencsénk egymáshoz. B. ráadásul imádja a kókuszt, tehát mindenképp az volt a terv, hogy ha már a lisztet kihagyom, legyen kókuszos, akkor tuti nem veszi észre a csalást. 🙂 És lám, tényleg nem zavarta. Imádta.
A receptet Reya palacsintái ihlették, azonban se nem almás, se nem fahéjas lett a végeredmény. 🙂
Hozzávalók
(10 db-hoz)
20 dkg zabpehely
2,5 dl kókusztej
1 dl ásványvíz
2 ek cukor
1 ek házi vaníliás cukor
csipet só
2-3 tojás
sütéshez kókuszzsír
Kezdetnek a zabpelyhet elkevertem a cukrokkal, és felöntöttem a kókusztejjel, és jól elkevertem. Így hagytam állni egy jó fél órácskát, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is, és alaposan összekevertem. Habár apró szemű zabpehellyel dolgoztam, a végén botmixerrel kicsit egyneműbbé “varázsoltam”, hogy tutira ne tűnjön fel a gyerekeknek a csalás.
A palacsintasütő serpenyőben nagyon kevés kókuszzsírt (vagy étolajat) hevítünk, és a tésztából kb. 2-3 evőkanálnyit teszünk a közepére. A kanál hátuljával elegyengetjük a kívánt méretűre. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és a másikat is szép világosra sütjük.
Én önmagában is megettem egyet, nagyon finom volt, a gyerekek házi lekvárral ették, az is jól állt neki. 😉
Gyertek Facebook-ra, és akkor mindig frissen értesültek lesztek! 😉
Még több szuper receptet találhatsz a Receptneked oldalán! Kukkants be! 😉