BULI KAJA Főétel

Rántott (bundás) koktél virsli

Corn dog magyarosan….

DSCF0149_2

A minap rántott húst paníroztam másnapra, és a hűtőben volt még pár darab koktélvirsli. /Ezt a fajtát szeretjük, bőr nélküli, egész magas hústartalommal bír, és kb. ujjnyi hosszúak, és nyilván nem utolsó sorban finomak./

A virslik is kaptak egy kis bundát, pálcát, és a gyerekek imádták vacsira elfogyasztani önmagában. Vagyis kaptak hozzá egy kis tejfölös mártogatóst. 🙂

Hozzávalók
virsli
liszt
tojás
zsemlemorzsa
saslik pálca
sütéshez olaj

Ha normál virslit használunk, méretétől függően vágjuk 2-3 felé. Dugjuk folyó víz alá, rázzuk le, majd tegyük a lisztbe. Így könnyebben rátapad a liszt. Ezután mehet felvert, kissé sós tojásba, végül zsemlemorzsába. A saslik pálcát (szintén virsli mérettől függően) daraboljuk fel, szúrjuk bele a virslibe.

Forrósítsunk olajat, a pálcáknál megfogva helyezzük bele a virsliket, és megforgatva süssük szép világosra.

Tejfölös mártogatóst kínál(hat)unk mellé.

Hahó! Facebook-on itt vagyok:

regi

 Gyere, játssz a fődíjért! 😉

04_piros

Vélemény, hozzászólás?