Amikor végképp nem tudod, mit készíts vacsira/ebédre/reggelire, akkor kapóra jönnek az ilyen “mindent bele” típusú klasszikus “tízpercesek”. És a pasik (legalábbis az enyém) imádják.
Adott egy nyűgös reggel, egy lomha, de munkával megtűzdelt nap. Teszem a szokásos dolgom, enni kéne, de nincs kenyér, nincs semmi. Vagyis de. Van tojás. De kevés. Van pár maradék gomba. Ez se sok. Felvágottak a hétvégéről. És lám, néhány krumpli a kamrakövön. Igazából pont ez az, amitől másabb ez a rántotta a klasszikusoknál. Mert irtó fincsi benne a krumpli. És ha már szezon, ugye egy kis medvehagyma, újhagyma. Tényleg pont annyi volt mindenből, hogy egy 2 fős adagot kihozzak. Isteni lett. Mozzarealla golyókat és paradicsomot majszoltunk hozzá. Ennyit arról, hogy onnan indultam, nincs itthon semmi. Aztán mégis fejedelmi étkezésben volt részünk. 🙂
Hozzávalók
1 személyre
1 közepes burgonya
2-3 gomba
kolbász/sonka/szalonna
újhagyma/medvehagyma
3 tojás
só, bors
olaj
reszelt sajt (opcionális)
mozzarella golyó, paradicsom
Minden úgy indul, hogy bízzuk a fantáziánkra, és akkor tuti jó lesz. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyon apró kockákra. Kevés olajon kezdjük el lepirítani. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt (vagy bármilyen más felvágottat), ezt is lepirítjuk. Mehet bele a szintén apróra vágott gomba, és igen, ezzel is lepirítjuk. 🙂
A tojásokat egy tálba felütjük, egy villával jól összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, vagy a karikákra vágott újhagymát (esetleg mindkettőt), és az egészet a serpenyőbe öntjük. Néhány keveréssel összesütjük a tojásrántottánkat (mi azt szeretjük, ha még picit “remeg” a tojás), majd tálaljuk. Ha szeretnénk a tetejét sajttal megkoronázni, érdemes még forró ráreszelni, hogy kissé ráolvadjon.
Mi friss medvehagyma levéllel, egy kis paradicsommal és mozzarella golyókkal ettük, és bitang jól laktunk. 🙂
Neveztél már a márciusi receptversenyünkre? Ne késlekedj!
FACEBOOK OLDALAMAT ITT TALÁLOD, GYERE, VÁRLAK!