Ezek a fánkok kívánságra készültek, 6 évesem nagy kókuszimádó, és ő mondta, mennyi kókusszal bolondítsuk meg a soron következő fánk adagunkat. Isteni finom lett, szerintem a kókusz végett kivételesen nem annyira lekvár után, sokkal inkább csoki után kiáltanak, de tényleg csak jókat tudok mondani róla. Ha szeretted a 10 perces fánk tésztáját, akkor ez a recept is neked szól, mert a kiindulási alap ugyanaz. 😉
Ezek a fánkok már elég későn sültek ki, sötét volt, és a fényképező is bemondta az unalmast, de úgy érzem, hogy a recept miatt egyszerűen muszáj. Úgyhogy alkalom adtán majd a fotót lecserélem. 😉
Hozzávalók
1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk vanília kivonat
(opcionális)
20 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
(de lehet 15 liszt-10 kókusz is)
sütéshez 0,5 liter olaj
tálaláshoz porcukor + olvasztott étcsokoládé
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot, végül a sütőporos liszttel és a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani. Ha összeállt, forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassunk apró korongokat, melyeket a kezünkben golyókká formálunk, vagy nyújtás-szaggatás helyett csípjünk le kis darabokat, és azokat formáljuk meg egyből. Beletesszük az olajba, és ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, olvasztott csokival megcsurgatva kínáljuk.
10 PERCES FÁNK RECEPTJE ITT
FACEBOOK OLDALAMAT ITT TALÁLOD
HA PEDIG SZÍVESEN RÉSZT VENNÉL EGY RECEPTVERSENYEN, ITT A HELYED