Desszert Farsang

Kókuszfánk

Ezek a fánkok kívánságra készültek, 6 évesem nagy kókuszimádó, és ő mondta, mennyi kókusszal bolondítsuk meg a soron következő fánk adagunkat. Isteni finom lett, szerintem a kókusz végett kivételesen nem annyira lekvár után, sokkal inkább csoki után kiáltanak, de tényleg csak jókat tudok mondani róla. Ha szeretted a 10 perces fánk tésztáját, akkor ez a recept is neked szól, mert a kiindulási alap ugyanaz. 😉

kókuszfánk

Ezek a fánkok már elég későn sültek ki, sötét volt, és a fényképező is bemondta az unalmast, de úgy érzem, hogy a recept miatt egyszerűen muszáj. Úgyhogy alkalom adtán majd a fotót lecserélem. 😉

Hozzávalók
1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk vanília kivonat
(opcionális)
20 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
(de lehet 15 liszt-10 kókusz is)

sütéshez 0,5 liter olaj
tálaláshoz porcukor + olvasztott étcsokoládé

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot, végül a sütőporos liszttel és a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani. Ha összeállt, forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassunk apró korongokat, melyeket a kezünkben golyókká formálunk, vagy nyújtás-szaggatás  helyett csípjünk le kis darabokat, és azokat formáljuk meg egyből.  Beletesszük az olajba, és ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, olvasztott csokival megcsurgatva kínáljuk.

10 PERCES FÁNK RECEPTJE ITT

tízperces fánk

FACEBOOK OLDALAMAT ITT TALÁLOD

regi

HA PEDIG SZÍVESEN RÉSZT VENNÉL EGY RECEPTVERSENYEN, ITT A HELYED

web

Vélemény, hozzászólás?