Áááááhhhhhh ez isteni, de tényleg! Csak úgy gurultak be a golyók a szánkba, a gyerekek és a felnőttek is egyaránt imádták anyukám raffaello golyócskáit, és még mielőtt mindnek lába kelt volna, férj telefonjával gyorsan kattintottam, és lássátok jó szívem, meg is osztom veletek, függetlenül attól, hogy a fotót nem tudtam kicsit feltuningolni… remélem, nem bánjátok! 😉
Azért nem volt ám egyszerű kiszednem anyukámból a receptet, mert ha valaki, hát ő sose méri ki a hozzávalókat. De addig rágtam a fülét, amíg pontosított mindent. Próbáljátok ki, akár Szilveszterre is, vagy egy szimpla vendégvárós 7végén. 😉
Hozzávalók
1 cs. kókusz ízű pudingpor
3 dl tej
5-7 ek cukor
1 tubus sűrített tej
20 dkg kókuszreszelék
10-15 dkg darált keksz
4-5 ek tejpor
(egész, blansírozott mandula a közepébe)
A pudingport 5 ek cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket (egy keveset hagyjunk a végére meghempergetni a golyókat), a tejport, a darált kekszet, és a sűrített tejet. Kóstoljuk meg, ha szükséges, tegyünk még hozzá porcukrot. (Ha lágy, mehet még bele kevés darált keksz.) Golyókat formálunk nedves kézzel, közepükbe mandulát nyomunk (a képen mandula nélküli golyók vannak, és higgyétek el, anélkül is csúcsszuper), és kókuszreszelékben meghempergetjük.