Nem, zabot nem csak a lovak esznek, hanem egyre több ember is. Legfőképp azok, akik tisztában vannak vele, hogy a zab rendkívül tápláló, energiát adó gabona, tartalmaz B1-, B5- és B6-vitamint, E-vitamint, rostot bőségesen, valamint vasat, foszfort és kalciumot is. Továbbá jótékony hatással van az emésztésre.
Az almás változat után íme egy körtés. Ezúttal csak tejet használtam, és kivételesen nem pirítottam meg a szemeket (de meg lehet!). Elkészítése nagyon egyszerű, néhány perc alatt összedobható reggeliről beszélünk.
Hozzávalók
(2 személyre)
5 dl tej
10 dkg zabpehely
méz
fahéj
vanília rúd
körte
(vagy bármilyen szezonális gyümölcs)
A tejet a vanília rúd kikapart magjaival forraljuk fel, majd szórjuk bele a zabpelyhet, és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ezután lehúzzuk a tűzről, picit hagyjuk hűlni, mézzel, fahéjjal ízesítjük, végül megesszük. Jó étvágyat! 😉
A blognak van Facebook oldala is, ITT – arra az esetre, ha szeretnél csatlakozni! 😉