Desszert Menü

Tigris süti

Rendkívül omlós, nem fojtogatós, puha, könnyű szerkezetű süti, ami önmagában is kiválóan megállja a helyét. De ha tovább szeretnéd turbózni egy kis csokival, lekvárral, tejszínhabbal, nem fog tiltakozni ellene…

DSCF2287_2

Csíkos. Tehát tökéletesen megteszi tigris sütinek. Még akkor is, ha ez nagyon sok helyen zebrából van. 🙂 Ne kérdezzétek miért, mert láthatóan épp annyira tigris, mint amennyire zebra. Ugye? Hogy elősegítsem a tigrissé válását a sütinek, a fehér tésztába kevés ételfestéket tettem. Meg még egy keveset. És az istenért nem akart narancssárga lenni. De megjegyzem, már tudom, milyen fajtát kell vennem, hogy be is színezze a tésztát, úgyhogy legközelebb karakteresebb színű lesz, ígérem. És hogy miért pont tigris, és nem zebra? Egyszerű. Tigrisbuliban jártunk. Ahol sok kicsi és nagy tigris volt, gyerekek és felnőttek. Merthogy így hívják a kis csapatot, ahova edzeni jár B. meg már a család nagyobbik hányada. Ilyenkor mindig valami nagyot akarok alkotni, mert azért mégiscsak illene, ha már blogot vezetek, de annyi minden összejött, hogy csuda. Este fél10kor pedig a legkevésbé van az embernek kedve egy komplett tortának nekiesni. Így ezt a piskótát készítettem, azzal a nagyszabású tervvel, hogy másnap a fél napos workshop után hazaesve még feltuningolom. Mert őszintén kicsit tartottam tőle, hogy egyedül száraz lesz. De nem volt idő tuningra, így ahogy volt, beugrott a kosárba és csattogtunk a buliba. Jelentem, a süti minden morzsája elfogyott, és jó blogger lévén leteszteltem. Rég ettem ilyen finom piskótát, de tényleg 🙂 Egy cseppet sem volt az az érzésem, hogy egy pohár vizet kell ráinnom, hogy lecsússzon. Pontkellemes volt, puha, omlós. Ha valami nagyon egyszerű sütire vágysz, ezt bátran ajánlom, és a csíkokkal még fel is tudod dobni! Aztán ha akarod, tőlem hívhatod zebrának is! 😉 Esetleg rájának, vagy döglött bálnának, mert hogy még ilyen tippek is érkeztek arra a kérdésemre, hogy milyen állat bújt el a sütiben? 🙂

Süsd meg bátran, nem fogsz csalódni benne! 😉

Hozzávalók
5 tojás
38 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg cukor
125 ml langyos víz
2 dl olaj
2 ek kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, mehet bele az olaj, ezzel is elkeverjük, majd a sütőporos liszt, és a langyos víz felváltva. Óvatosan belekeverjük a tojáshabot, majd a kapott masszát 2 felé szedjük, az egyikbe teszünk még 2 ek kakaóport (és én egy icipici vizet is tettem még, mert túl sűrű lett). Végül sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába kanalazzuk a következőképpen: 2 ek krém a forma közepére az egyik színből, majd a másik színből szintén 2 ek az előző színű tésztára. Igen, rá, és így tovább, mindig középre tesszük a sütit, így fog szépen szétcsúszni az egész, és végül becsíkosodni. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük. Ennyi, meg egy bambi. Jó sütögetést! 😉

Forrás

Van Facebook-om is, ha kíváncsi vagy, ITT megtalálsz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?