Nyár, hőség, desszert…. Két dolog jut eszembe ilyenkor. Az egyik a fagyi, a másik pedig ezek a könnyű torták szezongyümölccsel, túróval, tejszínnel. Sütés nélkül, egyszerűen, villámgyorsan…
Vendégeket vársz, vagy a családot szeretnéd meglepni, de kitikkadtál a hőségtől, a konyha közelébe sem akarsz menni szinte, a sütőről hallani sem akarsz. A cuki messze van, mire odaérsz szénné égsz a napon. Ez esetben mégis jó lenne alkotni valamit. Mondjuk egy ilyen csodaszép pink-tortát? Garantáltan nem vesz el tőled több időt, mint 15 perc. Ennyi meg igazán belefér, ugye?
A negyedórás-sütik nagy tudora Bonnie barátnőm, kb. hetente rukkol elő hasonló tortákkal, érdemes tőle ellesni ezt-azt. 😉 De nézzük hogyan állt össze a képeken is látható rózsaszín csoda, aminek a fotózására gyakorlatilag semmi időm nem jutott, rekord idő alatt eltűnt minden morzsája…
Hozzávalók
1 cs. kakaós omlós keksz
(ez 18 dkg-ot takart, de használhattok többet is)
10 dkg vaj
(nem margarin)
1/2 kg túró
4 + 1 ek porcukor
25 dkg málna
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
kevés étcsokoládé
A kekszet és az enyhén megolvasztott vajat késes aprítóba tesszük, és az egészet összekeverjük addig, amíg a keksz morzsás nem lesz, és a vaj el nem oszlik egyenletesen. Ekkor egy 24 cm-es tortaformába tettem a kekszes masszát, és egy kanál segítségével elegyengettem. (A formát ki is bélelhetjük sütőpapírral, ez esetben nem lesz szép íves a torta vonala, mint ahogy az nálam is látszik. De a sütőpapír nyugodtan nélkülözhető, nálam pusztán azért kellett, mert már régi a formám és picit rozsdásodik.) A túrót és a 4 ek cukrot botmixerrel picit átkevertem, hogy kevésbé legyen darabos. Hozzádobtam a málnát, itt már csak villával dolgoztam össze, a málna szépen összetört így is. A tejszínt elkezdtem felverni 1 ek porcukorral. Amikor már nem volt annyira híg, hozzáöntöttem a habfixálót, és ezzel együtt tovább vertem, amíg kemény nem lett. Ezt beleforgattam a túrós-málnás krémbe, fakanállal elkevertem, és rákanalaztam a kakaós kekszalapra. Kevés (3-4 kocka) étcsokoládét mikróban megolvasztottam, és villa segítéségével össze-vissza “firkáltam” a torta tetejét. Mehet a hűtőbe, pár órát mindenképp hagyjuk állni, vagy egy egész éjszakát. (A tortát kisebb formában is elkészítheted.)
Íme a torta utolsó előtti pillanata…. megnyugtathatok mindenkit, hogy a sütőpapír a végére totál fényes lett… 😀
Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod. 😉 És ha van kedved, akkor gyere és csatlakozz Facebook oldalamhoz is, hogy első kézből értesülhess a friss bejegyzésekről. Itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája
Nagyon fincsi el is fogyott gyorsan.
Ez tényleg gyors volt, ha már el is készült és el is fogyott! 😀 Egészségetekre, mindig örülök a visszajelzéseknek! 😉 Köszönöm!