Desszert Menü

Bodzás egérke

Gyermekkorunk meghatározó desszertje következik, imádtam! Semmi köze az egérhez, sőt, hogy őszinte legyek fogalmam sincs, hogy miért hívták így. Ti is ezen a néven ismertétek meg?
Fogyókúrázók most csukják be a szemüket, jó szorosan! 🙂 Azonban ha Neked is készített ilyet anyukád gyerekkorodban, és szeretted, akkor íme a recept hozzá az én Anyukámtól! 😉

egérke

Hozzávalók
4 dl tej
2-3 ek cukor
csipet só
6-7 ek liszt
(2 nagy fej bodzavirág apró virágai)
3 tojás

Sütéshez olaj
Szóráshoz fahéjas porcukor

A tejet a csipet sóval forralni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lecsipegetett bodzavirágokat (ez el is hagyható), majd amikor már kellően forró a tej, hozzáadjuk a lisztet, és kézi habverővel csomómentesre keverjük addig, amíg pöfékelni nem kezd. (Egy sűrű masszát kell kapjunk) Ezután húzd le a tűzről, és a tojásokat egyesével nagyon alaposan dolgozd el a tésztában. Hagyd legalább langyosra hűlni. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat (kb. 1,5 ujjnyi mélységben), és egy olajba mártott kanállal szaggassunk a forró olajba kis lepénykéket. Ha megsült az egyik oldala, 2 villa segítségével fordítsuk meg, és a másikat is süssük készre. Papírtörlőre szedjük, hogy feligya a felesleges olajat. Fahéjas porcukorral bőségesen meghintve tálaljuk. Fincsi! 🙂

egérke

Ha tetszett a recept, örülök, ha megosztod!

Facebook-on pedig megtalálsz ITT.

Vélemény, hozzászólás?