Piros tojás, fehér nyuszi, locsolónak jár egy MUFFIN! 🙂
Ma elkapott a Húsvét-láz. És elkészültek az első desszert-prototípusok. Ha mennek hozzátok gyerekek locsolkodni, szerintem tetszeni fognak nekik ezek a tündértorták! 😉 És amíg sülnek a muffinok, a marcipánnal eljátszhatunk, színezhetjük, formázhatjuk, gyúrhatjuk.
Tetejére: mascarpone, porcukor, kókuszreszelék, natúr marcipán, ételfesték, díszítő cukor, mák
(Recept: már nagyon régóta ezt használom, az eredetit TücsökBogár oldaláról “szereztem”)
A muffinokat ha kihűltek, egy éles késsel megskalpoljuk, hogy nagyjából egyenes legyen a tetejük. Erre rákenjük a cukorral kikevert mascarpone krémet. (Kenhettek rá vajas krémet is, nutellát, gyakorlatilag bármit amit gondoltok, a funkciója elsősorban az, hogy a kókuszreszelék rajta maradjon a muffinon. Másik funkciója, hogy finom legyen!
A kókuszreszeléket egy kis pohárba szórtam, rácsepegtettem a zöld ételestéket, és alaposan összekevertem. A marcipánból kis részeket színeztem, ezekkel formáltam meg a figurákat. A tojásoknál használtam darált mákot és díszítő cukrot. A krémre szórjuk a zöld kókuszreszeléket, a figurákat pedig középre helyezzük.
Jó szórakozást a “gyurmázáshoz”! 🙂
És ne felejtsetek el csatlakozni Facebook oldalamhoz itt:
HahoPihe Konyhája!