Ropííííííííííííííííí! 🙂
Házi ropit készítettetek már? Nem? Majd most fogtok! 🙂 Mikor megláttam, tudtam, hogy ki kell próbálnom, lesz ami lesz. És a gondolatokat tettek követték…. Lássuk!
A receptre egy netes böngészés során bukkantam rá: itt. Egy picit sem éreztem pepecselősnek, vagy babra munkának, könnyű volt dolgozni a tésztával, a csíkokat a papírra gyorsan lehetett húzkodni, tehát én maximálisan elégedett voltam a recepttel. Ugyan szezámolajat használtam az egészhez, ezt nektek nem javaslom, túl intenzív az íze, egy idő után már nem esik jól az embernek, így jobban jár mindenki, ha marad az eredeti receptnél, és semleges ízű napraforgó olajjal készíti.
Hozzávalók
80 g joghurt/kefír
80 g napraforgómag olaj
130 g liszt
2 tojás
nagy csipet só
csipet cukor
1 kiskanál sütőpor
½ kiskanál édesnemes vagy füstölt örölt paprika
dekorsó v. szezámmag
A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.) Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk. Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép aranybarnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek. Bár az eredeti recept 20 percet ír, nekem ezek a ropik nem bírták, és 1 adag kárba is veszett, tehát figyeljétek, kb. 8-10 perc alatt meglesznek. Hagyjátok a papíron picit hűlni, utána tehetitek pohárba. Esti tévézéshez lehet ropogtatni. (Ezzel a módszerrel nem lesz kis henger alakú, mint a bolti. Az egyik fele lapos lesz. De az ízén ez ugyebár mit sem ront.)
Eddig megjelent DIY bejegyzéseket megtekintheted itt:
DIY – Csináld magad!
(Kattints!)
A Facebook-on pedig itt találsz meg: HahoPihe Konyhája
Recept forrása: http://goo.gl/kHkesb