Köret

Főzz színesen!

Nálunk bevált szokás most már, hogy a burgonyapüré többféle színben pompázik. Ez rendszerint tavasszal, és ősszel zajlik le, amikor a természet is ezer színt ölt magára. A gyerekeim imádják, ez az a köret/étel amit mindig, mindenkor megesznek. És mivel B. roppant mód válogatós, ezzel a módszerrel sikerült már vele megetetnem több zöldséget is, amit sehogy máshogy.

Próbáljátok ki, ha még nem tettétek, nem igényel több időt, maximum annyit, hogy míg én a burgonyát villával/burgonyanyomóval töröm össze, az egyéb zöldségeket kiszedem, és botmixerrel pépesre pürésítem.

A blogon nálam eddig céklás és zöldborsós változat szerepel, de készült már sütőtökkel, brokkolival, sárgarépával is. Most épp a céklás fő, és B. ujjongva ugrált a piacon, idézem: “Igen, anya főzzünk rózsaszínű krumplipürét, hurrá!” 🙂

DSCF1536_3

DSCF0449

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?