Túl sok kreativitást nem igényel 🙂 De Férjnek ez tökéletesen megfelelő étel, ha épp nem jut semmi az eszembe. Amiben van szalonna és kolbász, na meg hagyma, az csak jó lehet. Ha mellé még kerül valami laktató is (burgonya), akkor az már megállja a helyét az itthoni étlapon.
Hozzávalók
burgonya
füstölt kolbász
kolozsvári szalonna
hagyma
rozmaring
só,bors
olíva olaj
A hozzávalókat rétegezzük egymásra, alulról a szalonnával kezdve. A burgonyákat ha aprók hagyhatjuk egyben is, ha picit nagyobbak, felezzük. Alaposan tisztítsuk meg előtte, az új burgonyát vétek megszabadítani a héjától! 😉 A tetejére dobjunk egy rozmaring szálat, és kb. 200-220 fokos sütőbe toljuk. Új burgonya lévén lefedni se nagyon kell, én azért 20 percig letakarva szoktam sütni, azután leveszem a tetejét, löttyintek egy kevés olívaolajat az egészre, és pirulásig sütöm.