Köret

Zöld burgonyapüré

Ha csak szeretnénk feldobni egy étkezést, vagy szimplán szeretnénk megetetni olyan zöldséget a gyerekünkkel, amit nem eszik meg, akkor íme egy lehetőség. Nálunk a burgonyapüré az Jolly Joker étel, az tuti mindig elfogy. Épp ezért szoktam cselhez folyamodni. Meg lássuk be, annyira szép színeket tudunk varázsolni az asztalra, hogy csuda. Egy szimpla hétköznapi ebéd is vidámabbá válik. És Egyeske közölte, hogy ennek pont olyan íze van, mint a fehérnek. Vagy a rózsaszínnek. De szoktam szimplán zellerszálat is főzni bele. Most a borsón volt a sor, mert se nyersen, se főzve, se sehogy nem eszi meg B. De kifogtam rajta 🙂 3 adaggal megevett közvetlenül az óvodai ebéd utáni hazaérkezéskor.

Hozzávalók
1 kg burgonya
1/2 kg héjas borsó
tejföl
Az arányok gyakorlatilag ránk vannak bízva. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A kifejtett borsót lobogó forró vízbe dobjuk, és kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, és bormixerrel pürésítjük. Ha a burgonya is megfőtt, összetörjük, hozzákeverjük a borsópépet, sózzuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel krémes, püré állagú nem lesz. És már tálalhatjuk is.

Vélemény, hozzászólás?