Ital

Mentaszörp

aszörp_2
Habár már tavaly is szemeztem ezzel a szörppel, mégis kissé aggódva fogtam hozzá. Imádom a menta illatát, de volt bennem egy apró félsz, hogy túl domináns lesz egy szörpben. Nos, be kell látnom, tévedtem, legalábbis az enyém erősen citromos, és a háttérben szinte “megbújva” ott figyel a menta. Így első kóstolásra meg kell valljam, egész jó! 🙂 A gyerekek meg egyenesen imádják!!!
A menta az a növény a konyhakertemben, ami rettentő makacs, és csak nő, és terjed, és nő, és terjed. Ezidáig túl sok mindent nem tudtam kezdeni vele, de azt hiszem kezdünk jó barátok lenni…
Hozzávalók
2 l víz
2 db citrom
2 nagy marék mentalevél
5 dkg citromsav
1,5 kg cukor
A mentát és a citromot mossuk meg, utóbbit karikázzuk fel, és 2 liter vízben áztassuk a mentát és a citromot is 1 egész napig. Másnap adjuk hozzá a cukrot, a citromsavat, és forraljuk fel, majd forrás után még 15 percig hagyjuk rotyogni. Töltsük csírátlanított üvegekbe, és pokrócok közt dunsztoljuk.
A recept nem saját,  TücsökBogárnál bukkantam rá,  ITT. Az egyetlen módosítás, ami nálam történt, az a cukor mennyisége, kicsit sokalltam a 2 kg-ot, hisz a 3 literes bodzaszörp is ennyit kapott, tehát a 2 literes mentához “csupán” 1,5 kg-ot adtam. Ti tegyetek belátásotok szerint, nekem így is elég szörpédes 😉

Vélemény, hozzászólás?