Ma Hanna napot tartunk, így 1 hét szünet után József és Benedek nap elmúltával. Mivel a cake-pop igen nagy sikert aratott nála, nem nagyon volt kérdés, hogy ez lesz, főleg, hogy volt a bonbonos próbálkozásaimból egy adag kimaradt, de már bekevert mascarpone krém. Pálcika viszont nem volt, ezért ültek ezekbe a papírkosárkákba a golyók, meg talán így kevésbé balesetveszélyes neki még. Mivel Húsvét is pár napon belül itt van, legalább kipróbálhattam a nyereménycsomagban kapott transzferfóliákat, amikhez ezidáig még sose volt szerencsém. Kicsit elbénáztam a dolgot, mert addig nyomkodtam, hogy a kivágott fólia egész alakját felvette a csoki, így szögletes a bonbonok teteje, sőt férj reggel megkérdezte, hogy mikor húzom le róla a fóliát 😀 pedig már le volt…. no de minden kezdet nehéz, és mivel most próbáltam először, ennyi talán belefér. A recept ismét roppant egyszerű. gyerekekkel is könnyen elkészíthetjük, csak magunk daráljuk/reszeljük a kekszet. Vagyis estemben most babapiskótát. Saját ízlésünk szerint csinálhatjuk, nálam mivel már be volt keverve a krém, így ezt írom le.
Hozzávalók
mascarpone krém
ízlés szerint baracklekvár
őrölt mandula
babapiskóta/keksz
tejcsokoládé
néhány bonbonkapszli
néhány bonbonkapszli
A kekszet/babapiskótát lereszeljük/daráljuk. A mascarpone krémet a baracklekvárral kikeverjük, ízlés szerint szórhatunk bele őrölt mandulát, majd annyi darált piskótát tegyünk hozzá, hogy egy jól gyúrható masszát kapjunk, amivel könnyedén dolgozhatunk. A csokoládét megolvasztjuk. A piskótás-mascarponés tésztánkból golyókat formázunk, olvasztott csokiban megforgatjuk, vagy ecsettel felvisszük rá a csokit. Sütőpapírra pakoljuk, ha van transzferfóliánk, szépen kivágjuk, a tetejére helyezzük, és mehet a hűtőbe. Ha megkötött a csoki, lehúzzuk a fóliát, kis kapszlikba ültetjük a golyócskákat, vagy tálcára pakoljuk. A gyerekek semmi perc alatt el fogják tüntetni, nálunk legalábbis ez a tapasztalat. Vidám golyógyártást Mindenkinek! 😉