Egyéb

Póréhagyma krémleves

Pénteken nem szoktam főzni. Ez valahogy így alakult, vagy grill csirkézünk, vagy pizzát rendelünk, vagy bármi más, ami épp útba esik esti bevásárlásunk során. De ma mindenképp szerettem volna megsütni a sajtos kekszeket (ennek is nemsokára felkerül a receptje), és gondoltam, ahhoz valami leves éppen illene. A krémlevesekért úgyis odavan a család, legalábbis a burgonya krémlevest is csak úgy kanalazta a kisfiam, ami a múlt héten készült. Most a póréhagymára esett a választásom. Nagyon nem is szoktam variálni ezeknek a leveseknek az elkésztési módján, mi így szeretjük…
Hozzávalók
1 szép szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek margarin
1 ek liszt
6 dl húsleves alaplé
2 dl tejszín
(ha még szükséges az ízesítéshez, só, bors)
A póréhagymát felkarikázzuk, és a fokhagymával együtt a margarinon megdinszteljük. Rászórjuk az evőkanál lisztet, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, nekiesünk a botmixerrel, hozzáadjuk a tejszínt, és visszaforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Sajtos keksszel tálal(hat)juk! 😉 
Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?