Pénteken nem szoktam főzni. Ez valahogy így alakult, vagy grill csirkézünk, vagy pizzát rendelünk, vagy bármi más, ami épp útba esik esti bevásárlásunk során. De ma mindenképp szerettem volna megsütni a sajtos kekszeket (ennek is nemsokára felkerül a receptje), és gondoltam, ahhoz valami leves éppen illene. A krémlevesekért úgyis odavan a család, legalábbis a burgonya krémlevest is csak úgy kanalazta a kisfiam, ami a múlt héten készült. Most a póréhagymára esett a választásom. Nagyon nem is szoktam variálni ezeknek a leveseknek az elkésztési módján, mi így szeretjük…
Hozzávalók
1 szép szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek margarin
1 ek liszt
6 dl húsleves alaplé
2 dl tejszín
(ha még szükséges az ízesítéshez, só, bors)
A póréhagymát felkarikázzuk, és a fokhagymával együtt a margarinon megdinszteljük. Rászórjuk az evőkanál lisztet, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, nekiesünk a botmixerrel, hozzáadjuk a tejszínt, és visszaforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Sajtos keksszel tálal(hat)juk! 😉
Jó étvágyat hozzá!