A borsmártásról mondjuk már hallottam, de kóstolni csak mostanában kóstoltam. Szilvesztert egyik tesóméknál töltöttük, ahol férj szereti kreativitását kiélni a konyhában (is?) 🙂 A steak mellé készített nekünk zöldbors mártást, és hát mi tagadás, megszerettem. Ma ez készült mártogatósként a szójás csirkesaslikok mellé, csak tarkából.
Hozzávalók
1-2 ek egész tarkabors
kevés olíva olaj
húslé
tejszín
Az egész borsszemeket száraz teflon serpenyőbe szórjuk, és pattogásig hevítjük.
Ezután áttöltjük egy hőálló mozsárba, és alaposan összetörjük. Vissza a serpenyőbe. Én itt adtam hozzá kb. 1 ek olíva olajat, de elhagyható. Kicsit még visszamelegítettem, majd felöntöttem kb. 2 dl. húslével. Mikor forrt, hozzáöntöttem 2 dl tejszínt, és addig főztem az egészet, amíg szép sűrű nem lett.