Desszert Palacsinta

Epres-bodzás-tejszínes palacsinta

Ez amolyan “hamár…” desszert. Ha már vettem epret a piacon… és ha már hazafelé téptem bodzavirágot, és ha már van egy fél doboz bontott tejszínem, akkor ezekből készítsünk valamit 🙂 A bodza virága a palacsinta tésztájába került, plusz még kapott egy kis bodzaszörpöt is. Ezzel kicsit csínján bánjunk, mert könnyen leragadhat a tészta sütés közben.
Hozzávalók
1-2 tojás
liszt
tej/szódavíz
1 ek olaj
3-4 nagy fej bodzavirág
csipet só
4-5 ek bodzaszörp
Ahol nincs mennyiség, azokról fogalmam sincs 🙂 én a palacsintát mindig szemre csinálom. Az alapokat összekeverem, aztán felváltva liszt-víz-liszt-víz… és amikor elég a mennyiség, akkor már csak arra figyelek, hogy az állaga is jó legyen. Nem túl híg, de nem is sűrű… olyan szépen csordogáló.
A bodzának a fehér virágait csipegessük le, és ezt tegyük a tésztához. Picit állni hagyjuk, majd olajozott serpenyőben kisütjük. Ízlés szerint megtöltjük.

Vélemény, hozzászólás?