Nálunk már jó ideje kötelező tartozéka a grillezéseknek ez a kenyér. A recept DolceVitától van, de már korábban írtam a grissininél, hogy ez az én megszokott pizza receptem, csak nem tudtam róla 🙂 Az ízesítést mindenki bízza a fantáziájára, én rozmaringgal szeretem, de a család kicsit nehezebben tolerálja, így most metélőhagymás lett.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2 tk só
csipet cukor
2,5 dkg élesztő
3 dl víz
3 ek olíva olaj
fűszer
A recept egyszerű, a langyos vízben elkeverjük az élesztőt, és mindent összegyúrunk. Legalább fél órát pihentetjük a tésztát meleg helyen. Sütés előtt gombócokat csípünk, kinyújtjuk, és a grillrácson parázs fölött megsütjük. Minden oldalát kb. 1-2 percig.
A parázs intenzitásától függ, de figyeljünk rá 🙂
A grillezéseink további elhagyhatatlan tartozéka a saláta. Persze a húsok, kolbászok, szalonnák mellett 🙂