Ez a perec a segédem nélkül nem készülhetett volna el…. 🙂 Köszönet Neki a támogatásért! 🙂
A recept anpebe-től származik a tanyáról. Köszi Anett ismét! 🙂
Hozzávalók: 1 kg liszt, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 2 ek cukor, 1 ek só, 1,5 dl étolaj
Tetejére: 1 tojás, 3ek liszt, 1 ek só és viz.
A lisztet dagasztó tálba teszem, a közepébe fészket készítek, bele a cukor, rá az élesztő, egy kevés langyos tej, letakarom, és 10-15 perc alatt felfuttatom az élesztőt. Ha felfutott, hozzáteszem a többi hozzávalót és a maradék tejet is, tovább pihentetem, legalább fél órát. Előmelegítem a sütőt 230 fokra, a pereceket megformálom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem, felvert tojással megkeni a kis kukta, majd betoljuk a forró sütőbe. Kikeverjük a lisztet a sóval és annyi vízzel, hogy nagyjából palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Kb. 6-8 perc alatt már kezd színe lenni a pereceknek, ekkor meglocsoljuk a lisztes-sós masszával, és visszatoljuk még 1-2 percre. Én feleztem az adagokat, így a képen látható méretű perecekből lett 2 tepsinyi. Fotózni esélyem se volt, még ki se hűlt, már lába kélt 🙂 Jó étvágyat!
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok! 🙂