Ezt még az ünnepek előtt csináltam, mert maradt egy kis fetám, meg tejszínem, hát valamire el kellett használni 🙂 Igaz a családban én vagyok az egyetlen, aki megeszi és szereti, de egyedül is megbirkózom vele, max. nem 1 nap alatt (jó esetben… 🙂
A recept DV-tól van.
A lisztet, 1 tojást, vajat, sót összekeverem, cipót formázok, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem. A tésztát kinyújtom egy kerek tortaformába, úgy, hogy maradjon egy kis pereme. Villával megszurkálom, és feltét nélkül 10 percig sütöm 180 fokos sütőben. Közben összetöröm a fetát villával, hozzáöntöm a tejszínt és hozzákeverek egy tojást, az összevágott oregánót. A sajtkrémet a tortára kanalazom, és felváltva ráteszem a vékonyra karikázott cukkinit és paradicsomot. Olívaolajjal meglocsolom 25-30 percig sütöm 200-220 fokon