Házi eperszörp alapfokon

Ráadásul rebarbarás….

Nem, ez most nem egy “10 üveggel a kamrába teszek” típus, ez egy gyors, egyszerű, nagyjából azonnali fogyasztásra elkészített (azért várjuk meg, míg kihűl), hűtőben jó pár napig elállós szörpi. Tehát szörp alapfokon. Ami akkor született, amikor az eper és rebarbara sűrűjére volt szükségem, a levére nem, és elfőzni pedig vétek lett volna. Tehát nemes egyszerűséggel lemertem. 🙂

rebarbarás eperszörp

Hozzávalók kb. 3 dl szörpihez
80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor
(néhány karika citromot is rádobhatunk még, ha gondoljuk)

Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merőkanállal, és átszűrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem. Mikor kihűlt, ment a hűtőbe, és szépen lassan gyorsan, hígítva elfogyasztottuk. 🙂

Ha szívesen követnéd az aktuális eseményeket, és lennél részese egy szuper kis csapatnak, gyere Facebookra is!
ITT megtalálsz!